varuhuset i rönneshytta

Varuhuset Företaget/Kontakt Lediga jobb Historia Finansiering Webshop Beställa

 

 

 

 

 

0583-40032

info@varuhuset.se

 Trädgårdsmöbler

En av mellansveriges största utställningar av fritidsmöbler. Brafab Möbelspecialisten!

Du får hjälp av vår kunniga personal som ger dig goda råd. Lätta att parkera. Vi kan även fixa transporten och du kan alltid dela upp betalningen.  Vilstol, Solsäng, BadenBaden, Dynor, Paviljong, Partytält, Parasoll, Hängmatta, Hammock, Fågelbad mm.


molina-05

Konstrotting

andy-pos-champ-v1
Aluminium

veronica-melburn-180

Teakmöbler
sabina-3-sits--s-
Rotting

delta-svart-2

Plast

grythyttan-klassiker-a2

Stål/Cafémöbler

hacienda

Furumöbler
amarillo-m
Acaciamöbler
hammock
Hammock
hov-3x4-sv-m-modeller-2
Paviljong/Partytält

vilstol-säng
Vilstol/Säng/ Hängmatta
barnmöbler övrigt
Barn/Camping
dynbox
Tillbehör
dynor-och-kuddar
Dynor/Kuddar
milano 3m parasoll (10 cm)
Parasoll

Brafab Thinking Outside

Läs magasinet

Hillerstorp Utomhusliv 2023

             Bläddra i produktmagasinet här. 

Vår utemiljö blir mer och mer vår personliga oas och gränsen mellan inne och ute blir allt mindre påtaglig. Och vi vill gärna få samma känsla av bekvämlighet och välkomnande ute som inne.

 

REA-Prislista  2023STORA PARTYTÄLT  Perfekt för stora fester, förvaring, sommarservering, försäljningslokal mm.Party5x8-3.jpg

Komplett med väggar runt om. Stabilt Lättmonterat stativ galvaniserade stålrör, kraftig presseningsväv.

Partytält 5x4 m. Partytält 5x8 m.

4.490:-

7.990:-


Besök våra leverantörer genom att klicka på namnet.

Bildresultat för brafab logo

Bildresultat för hillerstorp logo Fritab


KONSTROTTING

Bekväma trädgårdsmöbler med litet underhåll, perfekt i uterummet och under bar himmel. Konstrottingen har utvecklats enormt de senaste åren och liknar mer och mer naturlig rotting. Konstrotting är ett plastmaterial som känns och upplevs som naturmaterial. En möbel av konstrotting tål det mesta – i alla fall om den är tillverkad efter konstens alla regler. Våra konstrottingmöbler tillverkas på liknande sätt som möbler i naturrotting och blir till genom ett hantverk som kräver stor yrkeskunskap. De flätas för hand runt en stabil, väderbeständig stomme och det tar ofta en hel dag att fläta en stol. I och med att vi använder material av hög kvalitet inifrån och ut kan vi erbjuda konstrottingmöbler som verkligen tål att stå ute utan att den färgbleks eller går sönder.

Skötselråd:

Rengörs med fuktig trasa och plastrengöring eller milt diskmedel. Högtryckstvätt får inte användas. På vinterhalvåret är det bra att täcka möblerna med ett överdrag.


ALUMINIUM

Aluminium är ett lätt material som kännetecknas av det faktum att det inte rostar. Möbler i aluminium har på bara några år blivit riktiga storsäljare, vilket inte är så konstigt då de inte kräver något underhåll, är lätta att flyta och sköna att sitta i. Men en möbel blir ju inte bra bara för att den är gjord i aluminium – liksom alltid krävs känsla för hantverk och ergonomi. Väljer du en Brafab möbel kan du känna dig säker. Vi tar ergonomi på allvar och har provsuttit och justerat åtskilliga gånger innan vi låtit stolen gå i produktion, och därmed säkerställt att du kommer att sita så bekvämt som möjligt

Skötselråd:

Rengör dem med vatten och en mjuk borste, om möblerna är mycket smutsiga så tvättar du dem med milt diskmedel.

När det gäller alla möbler i aluminium eller möbler med ram i aluminium så är det viktigt att du inte spolar av dem med högtryckstvätt då det höga vattentrycket förstör ytan på möbeln. På vintern bör möbeln vara förvarad uner tak eller med ett möbelöverdrag


AINTWOOD / NONWOOD

Ett konstmaterial som är väldigt likt riktigt trä, både till att se på och känna på. Trädgårdsmöbler med Aintwood är speciellt utformad för det ibland instabila sommarvädret som kan variera från solsken till våldsamma skyfall. Aintwood påverkas inte av växlande väder och kräver därmed inte mycket underhåll oavsett om det står på altanen eller under bar himmel.

Skötselråd:

Rengörs med fuktig trasa och plastrengöring eller milt diskmedel. Högtryckstvätt får inte användas. Använd alltid underlägg för glas och glasföremål då de kan bli brännheta vid stark sol. Den matta ytan går givetvis att slipa med fint sandpapper om någon skada skulle uppstå.

Aintwooden går att behandlas för att ”mätta” materialet med 2 delar lacknafta / 1 del träolja – stryk på, vänta 5 min och torka sedan av

Efter några år kan färgen på möblerna blekna av tidens tand och solens UV-strålar. Du kan enkelt förnya dina Aintwood möbler genom att måla dem med vanligt plastakrylfärg. På vinterhalvåret är det bra att täcka möblerna med ett överdrag.


TEAK

Det är ingen tillfällighet att båtdäck är gjorda av teak. Teak är så tåligt att det kan stå ute år efter och så starkt att man kan använda smäckra dimensioner och ändå få en stol som håller för en fullvuxen person. Men för att teaken ska få dessa goda egenskaper krävs det att man gör rätt från början. Ett teakträd ringbarkas och får sedan stå och torka på rot i två år innan det fälls. Sedan måste de uppsågade teakbrädorna torka under lång tid för att få rätt torrhalt. Alla våra teakmöbler kommer från certifierade plantager i Indonesien som förberetts efter konstens alla regler

Skötselråd:

Svårt smutsad teak rengörs med teakrengöring. Lättare smuts tvättas bort med vatten och milt diskmedel. Blöt teaken en stund innan rengöring så att ytan mjuknar en aning. Om träfibrerna rest sig efter rengöring slipas ytan lätt med fint sandpapper. Låt möbeln torka minst ett dygn, efterbehandla med teakolja eller teakskydd. Oljar du teakmöbeln får du en varmare mörkare glöd, som är lätt att hålla ren och tålig mot fläckar. Önskar du behålla teakens naturliga ljusa lyster rekommenderas att behandla möbeln med teakskydd. Alternativt om möbeln står ute är att naturens makter får ta hand om processen, vilket ger en grånad platina. På vintern bör möbeln vara förvarad under tak eller med ett möbelöverdrag

Skötselråd Vitpigmenterad teak:

Rengöres med ljummet vatten, milt diskmedel och en mjuk trasa. Låt möbeln torka helt, minst ett dygn. Efterbehandla med teakskydd som är helt färglös och förhindrar att fukt och smuts tränger ner i träet. Bör förvaras under tak eller möbelöverdrag på vintern.


PLAST

OM DU VILL HA HELT UNDERHÅLLSFRIA MÖBLER ÄR PLAST ETT SVÅRSLAGET ALTERNATIV. Dessutom är plastmöbler ofta lätta och därmed behändiga att flytta runt. Den stora skillnaden mellan bra och dåliga plastmöbler är kvalitén på själva plasten. En bra blast är seg och har bra färghållbarhet. Efter tio år ute i solen är de fortfarande lika blanka och färgen har inte bleknat det minsta. Med dem kan du njuta av sommaren utan någon som helst ansträngning. Billiga plastmöbler är tillverkade av sämre plast och håller ej färg och glans så länge, de blir också spröda och skörare med åren – Detta gäller alla fabrikat. Priset på råvaran olja styr priset på plastmöbler vilket medför att billigare plastmöbler blandas ut med billigare material.

Skötselråd:

Rengörs med fuktig trasa och plastrengöring eller milt diskmedel. Högtryckstvätt får inte användas. Placera aldrig varma föremål direkt på materialet. Använd alltid underlägg för glas och glasföremål då de kan bli brännheta och skada underlaget vid stark sol


FURU

Furumöbler har alltid haft en särskild plats i våra hjärtan, kanske har det att göra med att de passar så bra ihop med de nordiska miljöerna. Men hur bra är egentligen furu som utomhusmaterial! Hur bra som helst, förutsatt att man behandlar träet på rätt sätt då att det kan stå emot väder och vind.

Skötselråd Laserade möbler

När ytan blivit matt och vatten inte längre pärlar sig på ytan är det dags att behandla furumöblerna. Rengör först möbeln grundligt, låt den torka minst ett dygn och behandla den sedan med olja. Trä är ett levande material som upptar och avger fukt, vilket kan ge upphov till sprickbildning i träets yta. Möbelns hållfasthet och funktion försämras inte av ytsprickor. Skulle det uppstå gula fläckar vid kvistarna i träet, kommer de med tiden att blekas ned av solljuset. Man kan även måla fläckarna med vit täcklasyr för utomhusbruk. Lasyren på möbler som används under bar himmel kommer successivt att brytas ned av fukt, väta och solsken. Hårdast utsatta är horisontella ytor som bordsskivor och armstöd. Efter en eller flera säsonger – beroende på väder, vind och hur väl du tar hand om dina möbler – kan det krävas att möbeln målas om. Skydda möblerna från fukt och väta i möjligaste mån! Använd ett vävventilerat möbelöverdrag om möbeln används under bar himmel. Bör förvaras under tak eller möbelöverdrag på vintern.


MÅLAD ACACIA

Acacia är ett hårt och tåligt träslag som är väl lämpat för trädgårdsmöbler. Du slipper även missfärgning och genomslag från kvistar när du väljer detta träslag. För att få fram den antika och rustika känslan i möbeln är den målad i flera lager. I botten är den målad med en mörkare färg och på den med en ljusare, sedan slipar man ner lite grann av den ljusare färgen tills att det mörkare bryter igenom – Rustikt och antikt helt rätt i tiden.

Skötselråd:

Rengöres med en mjuk trasa och ett milt diskmedel, eftertorka gärna. Skydda möbeln för regn, gärna med ett vävventilerat möbelskydd. Torka av möbeln om det har regnat på den. Om det uppstår en skada i lacken slipas ytan lätt med ett fint sandpapper och rengörs från smuts, innan man lägger på ny färg. Denna möbel ska vara täckt med ett möbelöverdrag om den står under bar himmel.


ACACIA

Acacia är ett hårt och tåligt träslag som är väl lämpat för trädgårdsmöbler. Du slipper även missfärgning och genomslag från kvistar när du väljer detta träslag.

Skötselråd:

All vår acacia tas från certifierade plantager i Vietnam. För att möblernas vackra yta ska behållas bör de behandlas med olja. Nya möbler ska mättas med olja, det gör man genom att applicera olja flera gånge efter varandra tills så mycket som möjligt har absorberats. Överflödig olja torkas bort. Vi rekommenderar att möblerna behandlas med olja flera gånger varje år, speciellt på våren innan de tas i bruk.

Träslaget acacia är ett ljust träslag som är förbehandlat med en brunpigmenterad olja, skulle ljusa fläckar bryta igenom bör man olja det med en brunpigmenterad olja. Denna möbel ska vara täckt med ett möbelöverdrag om den står under bar himmel.


FABEL TEAKOLJA 100%

BESTÅR AV EN KOMBINATION AV FINA OCH NATURLIGA OLJOR MED OLIKA EGENSKAPER. DEN GER SKYDD MOT SMUTS, FLÄCKAR, GRÅNING SAMT MOT VÄDER OCH VIND. OLJAN INNEHÅLLER INGA LÖSNINGSMEDEL. MILJÖVÄNLIG OCH HELT BIOLOGISKT NEDBRYTBAR.

FÖR DIG SOM INTE VILL OLJA SÅ OFTA OCH SLIPPA MÖGELSPORER MÅSTE VALET VARA LÄTT 


Besök våra leverantörer genom att klicka på namnet.

Bildresultat för brafab logo

Bildresultat för hillerstorp logo Fritab

Upp

Varuhuset Rönneshytta AB, Hyttvägen 10, 69497 Rönneshytta, Org.nr: 556298-9755, tel. 0583-40032, e-post: info@varuhuset.se

Reservation för fel och slutförsäljning  ©2005. Alla rättigheter reserverade. Senast uppdaterad: måndag 15 juli 2024.