varuhuset i rönneshytta

Varuhuset Företaget/Kontakt Lediga jobb Historia Finansiering Webshop Beställa

 

 

 

 

 

0583-40032

varuhuset@telia.com

Installera Automower

Ta en titt på våra interaktiva filmer för att se hur du skall installera Automower®.

Du behöver ha Adobe Flash Player installerat på din dator för att kunna se dessa installationsfilmer.

 

 

 

Introduktion

Innan du kan starta din Automower®. måste du installera laddstationen och begränsningsslingan. Automower® måste kopplas ihop med laddstationen.

 

STEG 1 Att placera och koppla in laddningsstationen

Placera laddstationen på marken centralt inom klippytan med en stor fri yta framför den. Sätt fast basplattan med spikarna för att säkerställa att den står stadigt på marken. Koppla lågspänningskabeln till laddstationen och omvandlaren. Sätt omvandlarens strömsladd i ett 230V vägguttag. 

STEG 2 Placera begränsningskabeln

Placera begränsningskabeln ca: 30 cm från gräsmattans kant och se till att kabeln ligger stadigt med hjälp av märlorna. Inom loppet av några veckor kommer kabeln att vara helt överväxt och osynlig. Begränsningskabeln måste ligga nära marken så att den inte klipps av. Kabeln kan också grävas ner under gräsmattans yta. Lyft av kåpan på laddstationen och koppla in ändarna av begränsningskabeln i de nedersta hålen på laddstationen. Efter att du har placerat dem i kontaktdonet, tryck fast kontaktdonet på metallstiften på laddstationen och placera tillbaka kåpan på laddstationen.

STEG 3 Klipphöjd och klipparens inställningar

För att justera klipphöjden öppnar du locket på Automower® och vrider knappen till vald position. Stäng sedan locket. På toppen av Automower® finns det en controll panel under ett lock. Alla inställningar som t ex driftperioder, PIN-koder, rörelsesätt etc. justeras via huvudmenyn. Kompletta menyfunktioner finns i bruksanvisningen som du kan ladda ner från denna site.

STEG 4 Hur Automower® fungerar

Automower klipper automatiskt gräsmattan och kombinerar kontinuerligt klippning och laddning. När den är laddad, backar den, vänder om och lämnar laddningsstationen, normalt i slumpvist valda riktningar. Sen går den tillbaka till sitt jobb - att klippa gräset precis över den avgränsande kabeln. Den klarar av sluttningar och klipper runt träd och buskar. Det slumpmässiga klippmönstret över gräsmattan ger ett väldigt jämnt resultat eftersom den klipper från många olika riktningar.

STEG 5 Automatisk laddning

Automower® laddar sig själv genom att docka in i laddningsstationen. Detta sker när batterinivån har blivit för låg. Laddningsstationen sänder ut en signal som Automower® kan känna av på avstånd mellan 6 - 8 meter. När den söker efter laddningsstationen sparar den på sin energitillgång genom att upphöra med klippningen. Normalt hittar den laddningsstationen inom några minuter.

Dessa filmer ger dig en snabb guide, steg för steg, om hur du installerar Automower®.. Du kan se varje steg genom att klicka på knappen överst på filmfönstret och sedan använda filmkontrollerna.

 

Upp

Varuhuset Rönneshytta AB, Hyttvägen 10, 69497 Rönneshytta, tel. 0583-40032, e-post: varuhuset@telia.com

Reservation för fel och slutförsäljning  ©2005. Alla rättigheter reserverade. Senast uppdaterad: torsdag 4 mars 2021.