varuhuset i rönneshytta

Varuhuset Företaget/Kontakt Sök jobb Historia Finansiering Webshop Beställa

 

 

 

 

 

0583-40032

varuhuset@telia.com

Kantskärare Eliet KS 240 STD

Det sätt på vilket gräset klipps

Ett rent snitt är endast möjligt när du använder en vass kniv att skära igenom grässtrå med hög hastighet. Utformningen av kantklipparen bygger därför på dessa två grundläggande egenskaper. Maskinen vänder ett blad som är lika hårt som stål och har en vass egg på ca 2550 rpm. Till skillnad från den nylon linje i en trivial grästrimmer, orsakar Eliet kantklipparen minimal skada när den skär snyggt genom varje grässtrå.KS 240 STD

 

Motor 5,5 hk Honda GP160

Blad Stål dia. 240 mm / 68NiCrMo3

Knivhastighet 2550 rpm

Inst justering max 80 mm

Vinkel justering 0 ° / 25 ° / 45 °

Chassi Stål 6 mm

Transmission Kilrem A 32,5

Mått (LxBxH i mm / tum) 1270x460x920 mm.

Vikt 34 kg

Alternativ 8 tand steeldisk (Ø 240 mm)

Art.nr:

Pris inklusive moms 13.900 kr

 

ROBUST FRAME

Robust ram

På samma sätt som en penna måste vara fast grep i handen för att dra en rät linje, måste du också fatta ett fast tag en kantskäraren. Detta möjliggör för varje rörelse av styret att resultera i en liknande förflyttning av verktyget. På Eliet har vi också bestämt beslutat att välja en svetsad robust ram så att alla spelar i bulten förslutningar elimineras.

STEEL CUTTING BLADE

STÅL kapskiva

En robust stålblad krävs för tungt arbete. Bladet har två vassa kanter så att den kan skära enkelt och perfekt. Du kan också justera kantskäraren så att den skär på ett maximalt djup på 80 mm.

OPERATING THE HANDLEBAR

DRIFT styret

Bladet enhet aktiveras automatiskt så snart djupledsinställning är vald.
Du kan använda ett ergonomiskt placerade reglage på styret för att justera bladet djup till ett antal positioner. Styret monteras dödmansgrepp är en passiv skyddsanordning som hindrar dig från att oavsiktligt placera händerna nära till bladet.

ADJUSTABLE ANGLE

Justerbar vinkel

Vinkeln på bladen kan också justeras. Därav möjligheten att skära bort över gräset utan att skada strukturen i gräsmattan kanter.

SAFETY PROTECTION GUARD

Säkerhet GUARD

Den kantverk bladet skär ibland i mark eller vid sidan trottoarkanter. Men när detta är gjort är det mycket troligt att stenar kommer att kastas upp ur marken. Att erbjuda skydd för operatören eller åskådare, har maskinen en halvmåne-formade skydd vakt monterad. En extra nylon deflektor täcker gapet mellan maskinen och marken i syfte att begränsa något som kastas upp ur marken. Den Eliet kantskäraren är därmed marknadsledande i fråga om säkerhet.

POSITION OF THE FRONT AXLE

STÅNDPUNKT av framaxeln

Du kan också använda Eliet kantskäraren att perfekt klippa kurvor i kreativa gräsmattor. För detta ändamål är axeln av framhjulet i linje med klingans axel. Detta innebär att bladet följer kurvan som görs av framhjulet. Operatören kan alltså följa kurvorna i gräsmattan mycket mer exakt.

LARGE WHEELS

Stora hjul

Eliet har därför sett till att föraren kan koncentrera sig helt på att klippa gräset kanten utan något annat störande honom. Den kantskäraren är även utrustad med stora hjul som fungerar smidigt. Hjulen roterar på kullager. Dessa hjul har en bred slitbanan, vilket ger maximal stabilitet, de är också tåla sandiga och dammiga förhållanden.

HEIGHT ADJUSTABLE HANDLEBAR

Styre höjdjusterbart

Den speciella formen på styret säkerställer att operatören går i en vinkel bakom maskinen så att han inte skadar gräsmattskantskärare genom att gå över den för att styra sin maskin i rätt riktning. Operatörer som har ett stort bygga måste också kunna anta en bekväm arbetsställning. För detta ändamål har Eliet därför utrustat kantskäraren med en utstickande höj-och sänkbara styre.


Kantskärare Eliet K 300 PRO

perfect lawn edge

 

Pris inklusive moms:           kr

 

(Obs! denna sida är översatt av ett program och innehåller en del fel)

edge styler std

DEN PERFEKTA GRÄSMATTSKANTSKÄRARE

Den nya designen ökar särskilt förarkomfort. Å andra sidan syftar design även för maximal manöverförmåga. Förutom att skapa spikrakt gräsmatta kanter, ELIET kanten dresser nu också blir speciellt användbar för att runda slingrande gräsmatta kanter. På detta sätt uppfyller ELIET kant dresser kraven på en ny trend i trädgården arkitektur där fri-form gräsmattor blir allt viktigare. Denna nya innovativa designen innebär också en revolution för grön djurhållare som nu äntligen har en maskin avsedd för att just arbeta med golf bunkrar.

Se film på YouTube

 

Hjulsdrift

Maskinen har en fyrhjulsdrift som driver den rörliga kniven framåt. När kniven rör sig framåt, hjälper hjulet dragning ökar huggande makt. Men motståndet från marken som kniven måste tränga kommer att motverka stickande, när kniven går bakåt hjulet dragning motverkar detta, vilket skapar en dämpande effekt. På detta sätt ELIET lyckas motverka vibrationer genom det sätt på maskinen byggdes. I maskinens Pro-modellen, är en ytterligare vibrationsdämpning system integreras i ratten. Detta även filtrerar bort det högfrekventa vibrationer.

 

STUDDED WHEELS

FULLSATT HJUL

En fotbollsspelare har dubbar på skorna för att ge ett bättre grepp om området. Hjulen på ELIET Edge Styler var också utrustat med gummi dubbar för att få ett bättre grepp på gräsmattan, i synnerhet när det är vått. Detta ger den extra fördelen att din terrass inte går sönder när man kör över det.

KNIFE CHOICE

KNIV VAL

Detta innovativa maskin huvudsakligen gick ut på att mekanisera göra gräsmatta kanter. Tekniken som används är att en huggande kniv. I detta fall gör kniven horisontellt huggande rörelser där en liten skit vid kanten av gräsmattan klipps bort och detta skapar en slät som får formen av kniv.

Beroende på vilken typ av kniv som används maskinen kan användas för en rad andra program:

U-formad kniv: skära grunda diken i gräsmattan att installera bevattningssystem eller DC låg-kablar spänning.

Vinkel kniv: för borttagning Sods mellan hård bana och en gräsmatta för att återskapa ett utrymme som förhindrar att bana från att växa igen.

Cable körning kniv: att beskriva arbetet utrymme för robot gräsklippare en tråd måste vara installerad. Hjälp av en speciell kniv och varva ner, kan den Edge Styler användas för att begrava en DC-kabel i gräsmattan utan att skada den.

Golf bunker kniv: möjliggör mycket höga kanter skall bibehållas, vilket är fallet för bunkrar på en golfbana.

 

VARIABLE DRIVING SPEED

VARIABEL Driving Speed

Grund av den snabbhet med vilken en skär en gräns, ett dike eller en kabel plats beror på vilken typ av jord och hinder i den grunda underlag, är det viktigt att noggrant väga körhastighet. Därför är ELIET utvecklat en kompakt två steg minskning växellåda som minskar inkommande varvtal från 2800 r / min med inte mindre än 54 gånger. Kombinerat med en Variomatic kan körhastighet sedan kontinuerligt ökas upp till 30% med ett gemensamt operativt grepp om ratten.
De stora hjulen är täckt med ett lager av gummi. Profilen på hjulen är inspirerad av reglarna på fotbollsskor. Precis som en fotbollsspelare, vill Edge Styler också att ha ett optimalt grepp på gräsmattan för att driva huggande kniv. Speciellt på våren, när gräsmattor är något vått, denna profil är definitivt en fördel. Man undviker hjul avvikelser som förhindrar skador på gräset.

ENVIRONMENT FRIENDLY

Miljövänligt

Den ELIET Edge Styler har en motor med en väsentlig minskning växellåda. Detta gör att vridmomentet ökas cirka 6-faldigt. Följaktligen har motorn inte köra på full gas. 2.800 rpm är mer än tillräcklig för att ge tillräckligt med ström på bladet och fyrhjulsdrift. Denna karakteristik ökar bensinförbrukningen och operatören också nytta av en lägre ljudnivå.

 

GUIDE

GUIDE

Om en gräsmattskantskärare har kollapsat eller delvis förstörts, är det oftast bättre att skära en ny edge.In detta fall rekommenderas det att staka ut en ny kant med hjälp av ett snöre som referens. Sedan använder du den behändiga guide längst fram på kanten Dresser att följa den väg av strängen.

 

FREE STYLE CURVES

Free Style CURVES

Nuförtiden landscaping tillåter obegränsad kreativitet. Gräsmattor med raka hörn ersattes med fri form gräsmattor. The Edge Styler syftade till att, förutom de klassiska raka gränser, även installera dessa runda former utan några problem.
Två funktioner i konstruktionen gör detta möjligt:
* Maskinen är utformad för att åka på två hjul. Två hjul ger utmärkt stabilitet i sidled men ändå tillåta extrem manöverförmåga. Maskinen faktiskt har tre hjul, men den tredje hjulet är ett vridbart hjul och inte hindrar maskinens manöver, men det lades till konstruktionen i ett senare skede för att öka operatörens komfort.
* Kniven rör sig i höjd med axeln linjen av de två redovisade hjul som försäkrar att det smidigt följer hjulens spår. Detta gör det lättare för operatören att bilda den önskade runda former.

 

PEDAL WITH RATCHETING MECHANISM

PEDAL MED RATCHETING MEKANISM

Den Eliet Edge Styler dragen en "RATCHETING steg pedal" i nedre högra hörnet av maskinen, gör det möjligt för operatören att använda de starka benmusklerna att placera bladet till önskad arbeta position innan du sätter in det i marken. Övergång handtag för bladet mekanismen är på vänster sida handtag grepp. Lyfta den bakre delen av maskinen marken och krama handtaget för att släppa mechanisim bladet kontroll. Steg på pedalen tills bladet har racheted till önskad arbetsställning. Sänk sedan bakre änden av maskinen och guide bladet i jorden.
Det är viktigt att du rachet bladet till rätt arbete läge innan du sätter in den i marken, så att inte otillbörligt betona bladet racheting mekanism.

Detta bekväma blad styrsystem är ett annat exempel på Eliet hängivenhet till ergonomiska kvalitet!

 

 

LOW VIBRATION LEVEL

LÅG vibrationsnivå

Eftersom maskinen gör huggande rörelser för att skapa gräsmattan kanterna, detta logiskt skapar pulserande eller skakande rörelser, som är obehaglig för operatören. ELIET design är speciell eftersom den säkerställer att dessa vibrationer mycket begränsade. Tekniken bakom detta är en balansgång med viktfördelning och maskinens massa dröjsmål.
Maskinens tyngdpunkt är mycket låg eftersom 30% av den totala maskinens vikt i hjulen. Detta innebär att tyngdpunkten ligger i nivå med kniven guide.
På grund av detta låg tyngdpunkt knivens stickande pulser måste vara nästan helt omvandlas till linjära rörelser av maskinens vikt för att överföra vibrationer. Eftersom hela maskinen väger nästan 95 kg, kommer energi att ta den lättaste vägen och i stället för att flytta maskinen, kommer kniv skär genom jorden.
Kniven har en stickande frekvens på 15 Hz. På grund av maskinens vikt tröghet man omöjligen kan ta på denna frekvens, vilket har en dämpande effekt.
Dessutom har maskinen en fyrhjulsdrift som driver den rörliga kniven framåt. När kniven rör sig framåt, hjälper hjulet dragning ökar huggande makt. Men motståndet från marken som kniven måste tränga kommer att motverka stickande, när kniven går bakåt hjulet dragning motverkar detta, vilket skapar en dämpande effekt.
På detta sätt ELIET lyckas motverka vibrationer genom det sätt på maskinen byggdes. I maskinens Pro-modellen, är en ytterligare vibrationsdämpning system integreras i ratten. Detta även filtrerar bort det högfrekventa vibrationer.

 

SWIVEL WHEEL

SWIVEL WHEEL

Maskinen är konstruerad för att åka på två hjul. Två hjul ger utmärkt stabilitet i sidled men ändå tillåta extrem manöverförmåga. Maskinen faktiskt har tre hjul, men den tredje hjulet är ett vridbart hjul och inte hindrar maskinens manöver, men det lades till konstruktionen i ett senare skede för att öka operatörens komfort.
* Kniven rör sig i höjd med axeln linjen av de två redovisade hjul som försäkrar att det smidigt följer hjulens spår. Detta gör det lättare för operatören att bilda den önskade runda former. För kapning rakt gränser den svängbara hjul kan låsas i rakt läge. Detta minskar flyttbarhet av maskinen, vilket inte är önskvärt för att skära rakt gränser. Vägledningen pilen på sidan av maskinen fungerar som en riktlinje om operatören som anges gränsen i förväg med hjälp av en slips linje.

ADJUSTABLE STEERING WHEEL

Ställbar ratt

Den ELIET Edge Styler försöker erbjuda operatören optimal komfort och ergonomi. Som redan sagts togs särskild omsorg för att sänka vibrationsnivån för operatören. Detta undviker tröttsam överkroppen när du arbetar långa timmar. För att ge operatören en idealisk bär under användning, kan höjden på ratten justeras kontinuerligt. Eftersom maskinen skulle också behålla kanter bunkrar på golfbanor, kan ratten också justeras i sidled med en vinkel så att föraren kan arbeta i en bekväm ställning oberoende av vågor och sluttningar i terrängen.

 

ANTI-DEVIATION DISK

 

 

Tillbehör

ANTI-AVVIKELSE DISK

Vid skärning en fri gräsmattskantskärare tenderar maskinen för att köra sig bort från gräsmattan kanten på grund av trycket på vingens när avskärmar spadtaget. Det är anledningen till att maskinen är utrustad med en anti-avvikelse disk. Detta naggad disk kan sänkas vilket gör att tänderna att trycka ner i jorden när du kör maskinen. De fungerar som ett "ankare", vilket gör att maskinen inte glider i sidled. Detta ger operatören möjlighet att klippa gräsmattan kanterna utan avbrott.

STRAIGHT REPLACEMENT KNIFE

DIREKT REPLACEMENT KNIV

Beroende på vilken typ av kniv som används maskinen kan användas för en rad andra applikationer

STD REPLACEMENT KNIFE

STD REPLACEMENT KNIV

Beroende på vilken typ av kniv som används maskinen kan användas för en rad andra applikationer.

U-SHAPED KNIFE

U-formad KNIFE

Beroende på vilken typ av kniv som används maskinen kan användas för en rad andra program:

U-formad kniv: skära grunda diken i gräsmattan att installera bevattningssystem eller DC låg-kablar spänning.

ANGLE KNIFE

ANGLE KNIV

Beroende på vilken typ av kniv som används maskinen kan användas för en rad andra applikationer.

Vinkel kniv: för borttagning Sods mellan hård bana och en gräsmatta för att återskapa ett utrymme som förhindrar att bana från att växa igen.

 

BORDER KNIFE

GRÄNSEN KNIV

Gräs tenderar att snabbt växa över allt. Gränsar kniv används för att skära bort ett grunt område på cirka 15 mm mellan bana av t.ex. en terrass, bana etc. och gräset. Effekten varar mycket längre än om en Sidavbitare används. Eftersom kniven kilen nedskärningar mycket grunt, inte upplever användaren inte problem på bana grundande.

GOLF BUNKER KNIFE

GOLF BUNKER KNIV

Beroende på vilken typ av kniv som används maskinen kan användas för en rad andra applikationer.

Golf bunker kniv: möjliggör mycket höga kanter skall bibehållas, vilket är fallet för bunkrar på en golfbana.

WIRE TRENCHING KIT

WIRE dikning KIT

Den stora efterfrågan på robot-klippare också leder till en efterfrågan på maskiner som kan gräva ner kablar för dessa gräsklippare i marken. Den ELIET Edge Styler är också mycket lämplig för detta arbete med en speciellt anpassad tråd dikning kniv.

 

 

Upp

Varuhuset Rönneshytta AB, Hyttvägen 10, 69497 Rönneshytta, tel. 0583-40032, fax: 0583-40008, e-post: varuhuset@telia.com

Reservation för fel och slutförsäljning  ©2005. Alla rättigheter reserverade. Senast uppdaterad: tisdag 26 maj 2020.