varuhuset i rönneshytta

Varuhuset Företaget/Kontakt Sök jobb Historia Finansiering Webshop Beställa

 

 

 

 

 

0583-40032

varuhuset@telia.com

Tormek T4 Slipsten

TORMEK T-4

Tormek T-4 logo

Tormek T-4

Pris 3.695kr

PATENTSÖKT

TORMEK T-4 är en vidareutveckling av T-3 modellen som tar precision och stabilitet till en helt ny nivå. Vitala funktioner som motor och huvudaxel är monterade i den gjutna zinköverdelen, där även hylsorna för universalstödet är integrerade. Det ger en oslagbar precision för universalstödet, som är grunden till hela Tormeks jiggsystem.

Du får en kvalitetsmaskin idealisk för hem och hobby och som kan slipa alla de vanligaste eggverktygen. Utrustad med Tormek originalslipsten som både slipar snabbt och ger en fin yta. Levereras med stenjusterare SP-650, vinkelmätare WM-200, brynpasta PA-70, Tormek DVD och handbok i våtslipning. Komplettera T-4 med ditt val av jiggar utifrån de verktyg som du ska slipa (säljs separat).


Mått: Bredd 230 mm, djup 200 mm, höjd 260 mm
Vikt: Inkl. förp. 9,8 kg, enbart maskin 8,0 kg
Slipsten: Tormek originalslipsten, aluminiumoxid, 200×40 mm, 120 varv/min, vridmoment 8,4 Nm
Läderbrynskiva: 145×26 mm
Huvudaxel: Huvudaxel i rostfritt stål, EzyLock i komposit.
Stativ: Slagtålig ABS plast, Överdel helgjuten i zink
Motor: Enfas industrimotor, 120 W (ineffekt), 230 V, 50 Hz
Drift 30 min/h, underhållsfri, tystgående, 52 dB
10 000 timmars driftstid


Tormek T-4 hylsor   Tormek T-4 handtag

Hylsorna för universalstödet är nu är gjutna i zinköverdelen. Tillsammans med Tormeks nya stadiumformade konstruktion av hålen (patentsökt) har precisionen kunnat förbättras med över 300 % jämfört med Tormek T-3.

 

Det integrerade handtaget gör maskinen lätt att placera och flytta när det behövs. (Du blir inte frestad att göra misstaget och försöka lyfta maskinen i universalstödet.)

Tormek T-4 motor   Tormek T-4 huvudaxel

Vitala delar som motor och huvudaxel är monterade i den gjutna överdelen.

Tormek T-4 maskinskylt   Tormek T-4 WM-200

Maskinskylten på Tormek T-4 är gjord av metall. Det gör den till ett praktiskt förvaringsställe för vinkelmätaren (som har magnetiska fötter). Den nya maskinskylten har även skala för stendiametern.

 

I korthet – Vad skiljer T-4 från T-3?

 • Precisionen har ökat med över 300%

  Det kommer förbättra din kontroll över slipningen – och resultatet.

 • Handtag för lätt placering

  Gör maskinen lätt att flytta och placera.

 • Maskinskylt i metall

  Vilket gör det möjligt att använda den som en praktisk förvaringsplats för Tormeks vinkelmätare (som har magnetiska fötter).

 • Jigg för raka eggar ej inkluderad

  Konfigurera ditt slipsystem redan från början och komplettera med de jiggar som passar just dina slipbehov. (Till exempel om du bara slipar knivar behöver du inte betala för en jigg som du inte använder.)

 • Stenjusterare ingår (för du behöver den)

  Oavsett vad du ska slipa så behöver du kunna fräscha upp stenen vid behov, därför inkluderar vi den nu redan från start. Dessutom, med stenjusteraren kan du ändra ytan på slipstenen och få två olika funktioner (snabb- /finslipning) av en och samma slipsten! Läs mer på www.tormek.com.

 • Hur är precisionen jämfört med den större T-7 modellen?

  Tack vare den patenterade helgjutna zinköverdelen så har vi uppnått samma precision med T-4 som med T-7, som tillverkas i 3 mm stål med precisionsriktade hylsor för universalstödet.

 

Modell T-4 levereras med dessa tillbehör

SP-650

Stenjusterare

WM-200

Vinkelmätare

PA-70

Brynpasta

HB-10

Handbok

Tormek DVD

Tormekfilm

7 års garanti
Certificates

Upp

Varuhuset Rönneshytta AB, Hyttvägen 10, 69497 Rönneshytta, tel. 0583-40032, fax: 0583-40008, e-post: varuhuset@telia.com

Reservation för fel och slutförsäljning  ©2005. Alla rättigheter reserverade. Senast uppdaterad: torsdag 6 augusti 2020.